Skip past Navigation

Regeneration of Tynwald Woods

This valuable woodland had fallen into decline with overgrown footpaths and fly tipping problems, leading to issues with anti-social behavior. The area was transformed into a space for all members of the community to enjoy, and is now used on a daily basis by pedestrians, cyclists and those seeking a space to relax.

We worked in conjunction with the Granmer Bank Tenants and Residents Association (TARA), Leeds City Council to redevelop the area.The group were keen to see the area improved and felt the space should be utilised not only for leisure purposes, but also to encourage better community cohesion. We developed several design possibilities based on their feedback and suggestions, and they chose the final design.

Inaccessibility problems were resolved with the creation of three new entrance features, meaning the woodland could be used by less mobile residents. New seating was installed and bulbs planted to encourage people to walk through and enjoy the area. Interpretation boards provided information on local history and wildlife habitats in the area.

The response from local residents towards the development was extremely positive with more people using the woods to sit and relax - and more importantly felt safer walking through the woods.

This project was funded by the Big Lottery Community Spaces programme.

Comments
Comments